duminică, 21 octombrie 2007

Audi A1


Viitorul Audi A1, Rival pentru Mini

Audi a dezvaluit presei la salonul auto de la Tokyo fotografii oficiale cu viitorul Audi A1, care va face ravagii in clasa mini. Designerii Audi au adus foarte multa agresivitate micutului coupe, mai ales pentru clasa mini.

Versiunea de serie a acestui model va rivaliza cu mini cooper, agresivitatea conceptului A1 Metroproject Quattro fiind observabila prin grila frontala uriasa, impreuna cu curbura plafonului, specifica coupeurilor dau un aer unic noului Audi A1. O trasatura speciala a conceptului este stalpul A, care este din aluminiu si se prelungeste din fata pana in spate.
Sub capota gasim un propulsor 1.4 TFSI de 150 cai putere care sunt orientati catre puntea fata a prototipului. Elementele tehnice-surpriza oferite de Audi la acest concept nu se termina aici. mai bine spus, lucrurile interesante abia acum incep. Gratie unui motor electric de 41 cai pozitionat pe puntea spate a masinii, Audi A1 beneficiaza de un cuplu motor mai mare cu 200 Nm in momentul unui kick-down (apasarea brusca a pedalei de acceleratie).

Atasarea motorului electric a fost gandita pentru zonele urbane in care emisiile de dioxid de carbon trebuie sa fie foarte mici. A1 Metroproject Quattro rezolva integral aceasta problema, deoarece emisiile sunt zero in momentul rularii pe baza motorului electric. Autonomia propulsorului electric este una suficienta pentru folosirea lui in astfel de zone: circa 100 km pana la necesitatea reincarcarii bateriilor de lithium-ion. Din linia tehnologica a conceptului nu puteau lipsi sistemul de regenerare a energiei rezultate din franare si sitemul de oprire-pornire care reduce consumul cu 15%.

La capitolul performante, noul A1 exceleaza, atingand 100km/h in doar 7.8 secunde, viteza maxima fiind de 201 km/h, emisiile de CO2 fiind sub normele maxime acceptate ue, doar 112g/km.
Noul A1 dispune de stopuri si pozitie LED, trasatura deja favorizata de constructorii germani.

Lungimea conceptului este 3.910 mm, latimea de 1.750 mm, iar ampatamentul este de 2.460 mm. La interior exista spatiu suficient pentru patru persoane. Si daca tot vorbim de spatiu, trebuie sa spunem ca portbagajul ofera o capacitate de 240 de litri.


A1 Metroproject se inscrie in nivelul tehnologic conceput de Audi pentru viitoare modele de exceptie, ca TT si R8. Ramane de vazut cat si cum acest concept incredibil va fi transmisibil catre versiunea de serie.

Sursa : www.superstreet.ro

2 comentarii:

Anonim spunea...

arata superb ...

Anonim spunea...

mie imi plac cam toate modelele Audi.. mai ales preferata mea R8 :X .. oricum e dragut A1..