sâmbătă, 27 octombrie 2007

Schimbarea Ceasului

România va trece oficial la ora de iarnă în această noapte(27/28 octombrie 2007), când ora 4.00 va deveni ora 3.00. Astfel, duminică, 28 octombrie, va fi cea mai lungă zi din an. Medicii spun însă că în primele trei-patru săptămâni, cât durează perioada de adaptare, vom fi mai somnoroşi şi vom avea un randament mai scazut la serviciu sau la scoală.
Ora de vară şi ora de iarnă au un rol important şi în calculele astrologice. Ora de vară a fost reintrodusă în anul 1979 şi recalculată în 1997. Între 1979-1996 s-a trecut la ora de vară în ultima duminică a lui martie şi la ora de iarnă în ultima duminică a lui septembrie. După 1997 se trece la ora de vară la ora 1 GMT din ultima duminică a lunii martie (după 22 martie) şi la ora de iarnă la ora 1 GMT din ultima duminică a lunii octombrie.
În altă ordine de idei,programul unităţilor economice, sociale şi culturale din întreaga ţară rămâne neschimbat. La fel si circulatia trenurilor de calatori la intern. Programul trenurilor internaţionale va fi corelat cu cel din ţările vecine.

Un comentariu:

Alex spunea...

aiurea, vazusem anul trecut cum multi oameni mor prin marea britanie parca...din cauza schimbatul fusului orar, si voiau astia sa nu mai schimbe, oricum, nu vad de ce ai muri din cauza unei ore schimbate?